Wednesday, 2019-06-26
IHG-FORUM
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forumi » IHG Boxi » Tutorials / Mësime » Si te Crackojme nje Program
Si te Crackojme nje Program
agoniiDate: Monday, 2008-10-13, 3:54 PM | Message # 1
Admin & WebMaster agonii
Group: Administrators
Messages: 142
Reputation: 1
Status: Offline
- Si te crack'ojme nje program -
__________________________________

Pak teori: Nevoja per crack-im (modifikimi i mbrojtjes se nje programi) ka lindur me nevojen e pasjes se sa
me shume programe neper kompjutera. Pak njerez i kane mundesite qe te paguajne dhe te regjistrojne programet
qe marrin. Dhe ketu fillon dhe lufta e pafund. Ata qe nuk kane mundesi te tilla.........kane nje zgjidhje
tjeter.........crack-un.
Ne kete tutorial ne nuk do te studiojme menyrat se si te krijojme nje crack por do e marrim crack-un te gatshem
dhe do mesojme se si ta aplikojme ate. Ka shume menyra per te crack-uar nje softuare dhe menyrat e ndryshme kane
lindur nga mbrojtjet e fuqishme kundra-crack qe aplikojne prodhuesit e programeve. Mund te kete edhe shume menyra
te tjera crack-imi por ne po spjegojme menyrat e perdorura ne 90% te gjithe programeve qe egzistojne duke
llogaritur se crack-sat egzistojne per 98% te gjithe programeve jo falas ne bote.
1. Mjetet e punes: ne po marrim si te mireqene se ju dispononi nje personal computer (PC) me te dhena minimale,
me lidhje ne internet ne cfaredo lloj menyre, me sistem operativ Windows98-XP dhe me WinZIP & WinRAR te instaluar.

1. THYERJA E MBROJTJES SE NJE PROGRAMI QE KERKON KOD REGJISTRIMI

Po marrim si shembull nje nga programet me te perdorura ne bote per chatim, mIRC. Pasi e shkarkoni kete program
nga interneti dhe e instaloni ne kompiuter do te shikoni se keni te drejte ta perdorni vetem per 30 dite me pas
programi do vetebehet i paperdorshem nese nuk e bleni kodin e regjistrimit.
Per ta regjistruar mIRC ne menyre pirate ndiqni keto hapa: (pasi ta keni instaluar)
1. Hapni mIRC dhe klikoni mbi HELP pstaj ABOUT dhe aty shikoni versionin e programit qe keni, shenojeni diku se
do na duhet me vone.
2. Hyni ne internet nese jeni shkeputur
3. Hapni kete website http://www.foff.tk ose http://foff.astalavista.ms
4. Tek kerkuesi formoni emrin e programit, ne rastin tone mIRC dhe klikoni mbi butonin FIND ose SEARCH.
5. Do ju shfaqe nje liste me linksa me emrin mIRC XXX
6. Klikoni mbi emrin e versionit tuaj te mIRC, psh mIRC 6.16 (do ju hapet nje faqe tjeter)
7. Me pas klikoni mbi butonin qe ju lejon te shkarkoni ate skedar ne format .ZIP (te ngjeshur me WinZip)
8. Extraktoni perbajtjen e skedarit ZIP. Aty do te gjeni disa skedare, nder te tjere, lokalizoni nje skedar EXE
(i eksekutueshem) qe mund te kete nje emer si: keygenerator.exe ; keygen.exe, etj. Klikoni dy here mbi kete skedar.
Fusni emrin tuaj dhe klikoni mbi butonin GENERATE ose nje buton i ngjashem. Aty do te shikoni se do te krijohet
nje kod me nje numer te caktuar shifrash. Po marrim rastin e gjenerimit te nje kodi nen emrin Fight Only For Freedom,
kodi qe na jepet eshte: 18600-1627415 pra me kete emer dhe kete kod ju mund te regjistroni mIRC 6.16(kujdes,
mos e modifikoni kodin!)
9. Kopjoni kodin, pasi ta keni selektuar shtypni nga tastjera CTRL+C (copy). Hapni mIRC dhe aty ku kerkohet kodi,
klikoni brenda per te futur kursorin dhe pastaj CTRL+V (paste). Klikoni mbi butonin CONTINUE ose OK. Nqs mIRC ju
falenderon kjo do te thote se misioni yne u krye me sukses. Nese thote se kodi nuk vlen atehere ju mund te provoni
me nje crack tjeter duke e shkarkuar nga interneti dhe pastaj duke ndjekur rrugen qe pershkuam me siper.
Fiksoni mire shtate hapat e para ne mesimin e mesiperm sepse jane te njejta per menyrat e tjera te crack-imit!
Vazhdoni leximin vetem nese mendoni se e keni kuptuar pa probleme pjesen e mesiperme!

2. THYERJA E MBROJTJES KUR NUK GJENDET KOD REGJISTRIMI
Ne disa raste eshte e veshtire qe te gjendet kodi i regjistrimit te nje programi. Ne keto raste te vecanta por jo
te rralla, organizatat qe prodhojne crack-sat nxjerrin ne qarkullim programe te vogla qe reversojne gjendjen e
licenses se nje programi. Pra, edhe ne rast se programi kerkon kod por ne nuk e gjejme dot atehere perdorim keto
programe te vogla qe jane edhe kuptimi klasik i fjales CRACK. Ky program (crack) nderhyn ne skedarin kryesor .EXE
ose .DLL te programit qe duam te regjistrojme. Ja se si veprohet per te aplikuar kete menyre crack-imi:
Po marrim si shembull crack-imin e programit TuneUpUtilities2006. Shtate hapat e para jene njesoj si me leksionin
e mesiperm.
...............................................
8. Extraktoni permbajtjen e skedarit ZIP. Aty do te gjeni disa skedare, nder te tjere veconi nje skedar EXE me
ikone, zakonisht te ngjashme me ate te programit origjinal. Klikoni me te djathten dhe kopjojeni kete skedar dhe
paste-oeni ne direktorine ku eshte instaluar programi qe do te crack-ojme pra, TuneUpUtilities2006. Nese gjate
instalimit nuk e keni ndryshuar path-in e programit, ky i fundit do te jete ne kete rruge:
"c:\Program Files\TuneUp Utilities 2006\" me pas klikoni dy here mbi skedarin qe sapo hodhet ne direktorine e
TuneUp Utilities 2006.
9. Pasi ta exekutoni crack-un ky i fundit do te hapet, klikoni mbi butonin "CRACK IT".
Nese merrni nje mesazh: patch succesfully applyed ose dicka te ngjashme atehere ka shume mundesi qe cdo gje te
kete vajtur ne rregull. Hapni programin TuneUp Utilities 2006 nga ikona qe keni ne ekran (desktop) dhe nese hapet,
nuk do te skadoje me kurre! Por nese merrni nje mesazh negativ atehere crack-u nuk eshte aplikuar ose eshte aplikuar
keq dhe e ka shkaterruar skedarin EXE te TuneUp Utilities 2006. Do ju duhet ta instaloni edhe nje here dhe te provoni
me nje crack tjeter. Prandaj, une keshilloj qe perpara se te aplikoni nje crack, te beni nje kopje ne nje direktori
tjeter te skedarit EXE te programit qe do te crack-oni dhe me pas mund ta ktheni me rivendosje (replace).

3. REGJISTRIMI ME NJE EXE TE PARA-CRACK-UAR
Egziston mundesia qe te jete e pamundur qe te publikohet nje crack per nje program qe ka mbrojtje te trefish
(mbrojtje e sofistikuar). Por ky fakt nuk i pengon organizatat qe te gjejne zgjidhje te tjera. Pothuajse ne te gjitha
rastet mbrojtja e nje softueri qendron tek skedari EXE i ketij softi. Ky skedar EXE, sic e dini, behet i arritshem
vetem pas instalimit te programit dhe gjendet ne direktorine e ketij te fundit. Ky skedar eshte i vogel i vogel ne
madhesi dhe i crack-ueshem. Organizatat e crack-imit e modifikojne vete kete skedar dhe na e publikojne te crack-uar
neve na duhen pak hapa per ta aplikuar ne programin tone:
Perseri shtate hapat e para jane identike.
Po marrim si shembull crack-imin me kete menyre te programit Download Accelerator Plus 7.xx (DAP).
...............................................
8. Extraktoni permbajtjen e skedarit ZIP. Aty do te gjeni disa skedare, nder te tjere veconi nje skedare EXE me ikone,
zakonisht te ngjashme me ate te programit origjinal. Klikoni me te djathten dhe kopjojeni kete skedar dhe paste-oeni
ne direktorine ku eshte instaluar programi qe do te crack-ojme pra DAP. Gjate aksionit te ngjitjes (paste), mqs ky
skedar egziston brenda ne direktori, Windows-i do te na pyesi nese duam ta zevendesojme (replace) ne klikojme YES!
Cdo gje mbaroi. Momenti final eshte egzekutimi i programit nga ikona qe kemi ne ekran. Nese cdo gje shkon mire programi
duhet te hapet, shkojme te menuja HELP dhe pastaj tek ABOUT aty duhet te shikojme emrin e organizates qe ka bere
crack-un (nuk eshte e thene qe te kete ndonje emer aty por zakonisht eshte). Nuk perjashtohet mundesia qe crack-u te
mos funksionoje. Do ju duhet ta instaloni edhe nje here dhe te provoni me nje crack tjeter. Prandaj, une keshilloj
qe perpara se te aplikoni nje crack, te beni nje kopje ne nje direktori tjeter te skedarit EXE te programit qe do te
crack-oni dhe me pas mund ta ktheni me rivendosje (replace).

4. CRACK-IMI QE LEJON AKTIVIZIMIN ME CFAREDOLLOJ LICENCE

Kjo menyere haset me rralle. Rruga eshte njesoj si ne mesimin 2 (thyerja e mbrojtjes kur nuk gjendet kod regjistrimi).
Vetem se pasi te aplikoni crack-un dhe te egzekutoni programin duhet te ndiqni hapin e meposhtem:
.............................................
10. Pasi aplikoni crack-un me sukses, hapni programin dhe shkoni tek HELP pastaj ABOUT, klikoni mbi REGISTER ose ne
nje vend qe ju kerkon kodin e regjistrimit. Mbushni te gjitha fushat e bardha me cfaredo lloj informacioni.
Si pershembull emrin tuaj dhe nje kod cfaredo. Me pas jepini OK ose register dhe nese merrni nje mesazh falenderimi,
te jeni te sigurte se programi nuk do te skadoje me kurre!

5. AKTIVIZIMI ME "ID" E PROGRAMIT QE DO TE REVERSOJME
Edhe kjo eshte nje menyre teper e rralle por programet qe e perdorin jane nga me te shtrenjtet ne treg.
I tille eshte edhe programi qe do te perdorim si shembull. AutoCAD2005
Shtate hapat e para jane perseri njesoj.
...............................................
Instaloni me sukses programin AutoCAD2005 ne kompiuterin tuaj dhe perdorni nje kod cfaredo ne fillim,
ne menyre qe te filloje instalimi. Pasi te jete instaluar ndiqni keto hapa:
8. Extraktoni perbajtjen e skedarit ZIP. Aty do te gjeni disa skedare, nder te tjere, lokalizoni nje skedar EXE
qe mund te kete nje emer si: keygenerator.exe ; keygen.exe, etj.
Pasi AutoCAD te jete instaluar, egzekutoni ikonen e tij qe gjendet ne ekran. Pas te beni kete hap do te ndodheni
perpara dy opsioneve: njeri thote dhe kerkon tju lidhe me faqen e internetit nga ku mund bleni passwordin e aktivizimit
dhe opsioni tjeter ju jep mundesine te fusni kodin nese e keni blere ate, kuptohet qe do te zgjidhni opsionin e dyte.
Pas kesaj egzekutoni crack-un pa e mbyllur AutoCAD (nese e keni te veshtire te shkoni tek vendi ku keni crack-un pasi
AutoCAD nuk minimizohet, klikoni me te djathten mbi taskbar dhe pastaj SHOW THE DESKTOP). Kur te hapet crack-u do te
shikoni tre fusha informacioni, tek e para do te fusni nje kod qe do ta lexoni tek AutoCAD. Sapo ta formoni te gjithe
numrin pra, ID (identification) e AutoCAD crack-u do te shfaqe nje numer ne fushen e dyte dhe.....uaalaa ai eshte
pikerisht kodi i aktivizimit. Selektojeni dhe kopjojeni dhe pastaj qe ta pastoni, AutoCAD nuk ju lejon te pastoni
me mouse por nuk mund ta pengoje tasterjen, pra, shtypni CTRLdheV njekohesisht. Jepini OK dhe gjithcka mbaroi.
AutoCAD2005 eshte tashme "i blere".

Pak Teori: Qe te jeni te suksesshem ne crack-im duhet te dini se nje crack klasik ka gjithmone si qellim te modifikoje
skedarin (file-n) kryesore EXE te nje programi. Nje rruge tjeter per te vajtur te ky skedar eshte e nevojshme qe te
klikoni me te djathten mbi ikonen e programit

Tuto By Agonii


IHG-Forum
Forumi i ardhmeris
agonii
Group : Administrators

http://img394.imageshack.us/img394/6413/notfoundmd1.gif

 
Forumi » IHG Boxi » Tutorials / Mësime » Si te Crackojme nje Program
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2019
Hosted by uCoz