Saturday, 2019-02-16
IHG-FORUM
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forumi » IHG Boxi » Tutorials / Mësime » Programi i pare ne C++
Programi i pare ne C++
agoniiDate: Friday, 2008-10-10, 3:16 PM | Message # 1
Admin & WebMaster agonii
Group: Administrators
Messages: 142
Reputation: 1
Status: Offline
Gjdo program i shkruar ne gjuhen programuse C++ perbehet prej dy pjesve qe quhet kreu i programit
dhe trupin e programit apo bloku i programit.
Pjesa e par kreu i programit perbehter prej urdherash hyrse ndersa trupi i programit perbehet nga
urdherat qe i takojn eksekutimit te detyres.
Kreu i programit zakonisht fillon me nje komand dhe me nje urdher prej leximit te failit-ve hyrse.
Ndersa locku i programit fillon dhe mbarron me kllapat Gjerperore({}).
Ne vaxhdim do e paraqesim nje program te thjeht te shkruar ne gjuhen programuse C++ permes te cillit
ekran e paraqesim nje text p.sh
www.ihg-forum.at.ua
Code
// Program yni
  # include <iostream>
     using name Space std;
    nt main
  {
    cout <<" www.ihg-forum.at.ua"  
             << endl;
          return o;
}

Reshti i pare paraqet nje koment dhe fillonme dy vija te pjerta apo slesha dhe kompiuteri e njoftohet se nuk ka
te bej me komand apo urdher ,Ne reshtin e dyt te kreut te programit eshte urdheri (incloud) i cili fillon me#
cili urdher i jipet pjeses se kompailerit per te insertuar me fillimin e programit failin burimor (iostream).
Ne disa versione te C++ faili burimor (iostream) paraqitet edhe me prapashtesen(.h)<iostream.h> ky fail ben
pjes ne failat e ballines dhe lidhet me urdherin apo komanden per lexim dhe shtypje.
Direktiva using qe gjendet ne reshtin e tret te programit e njofton
kompiuterin se komanda qe shfrytzohet ne programin gjenden ne hapsiren me emra (std ne versionet e rreja
te C++ kjo direktiv mund te mos shkruhet fare.
Directiva (int main) te ciles i shoqerohet komanda (return 0 ka te bej me funksionet e ndryshme ,ndersa0-ja
tregon se programi ka perfunduar pa gabime.
(couteshte urdheri apo comanda per shtypje qe zakonisht vendosen mbrena kllapave gjerprore pra te bloku i programit.
Gjat shkruarjes se gjfar do urdherit ne pjesen e blokut te programit gjithmon duhet ti vendosim( pikpresje.
Pjesa (endl pas urdherit (cout) e ka kuptimin e kalimit ne rresht te rri perdoret edhe nje tjeter i cili shkruet
("\n") .
Pas dhenies se komandes per kompailim e cilla gjendet si nen opcion i komandes (build) ne menyn krysore te kompiuterit
i perpunon urdherat hyres dhe ne dritaret (output) qe gjendet ne fund te editorut ku shkruhet neve na paraqitet nje mesaxh.
(Build:2 succeded,0:failed,0:skipped.
Nese nuk kemi gabuar gjat shkruarjes se rogramit atehere ne ekran paraqitet nje mesaxh i siperm , ne te kunderten
nese kemi gabuarne hapsirat e failave ne vend te zeros paraqitet numri i gabimeve te cilat duhet ti permisojm
per tu exekutu detyra.Gjat shkruarjes se programeve pjesa e urdhrave zakonisht shkruhen me shkrunja me te
errta te cillen e ben vet kompiuteri.

Tuto by : agonii


IHG-Forum
Forumi i ardhmeris
agonii
Group : Administrators

http://img394.imageshack.us/img394/6413/notfoundmd1.gif

 
Forumi » IHG Boxi » Tutorials / Mësime » Programi i pare ne C++
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2019
Hosted by uCoz